Tisková zpráva: Česko-Slovenský ples má za sebou svůj nejúspěšnější ročník
Program proběhlého ročníku 2017
Smetanova síň (hlavní sál):
HELENA VONDRÁČKOVÁ
DAN BÁRTA
CELESTE BUCKINGHAM s kapelou KING SHAOLIN
PAVLÍNA SENIĆ & JAROSLAV DVORSKÝ
HAPPYBAND ORCHESTRA se sólisty
ILONA CSÁKOVÁ, SISA LELKES SKLOVSKÁ, TOMÁŠ BEZDĚDA
BALET NÁRODNÍHO DIVADLA, PRAHA
KINSKY TRIO PRAGUE
ČESKO-SLOVENSKÁ DISKOTÉKA – DJ RADKO BOBÁK
Grégrův/Palackého sál:
ILONA CSÁKOVÁ & band
TOMÁŠ BEZDĚDA & band
ZBYŇKA ŠOLCOVÁ a MARIO MESANY (harfa, flétna)
Ľudová hudba Folklórneho súboru STAVBÁR
Folklórny súbor LIPTOV
ČESKO-SLOVENSKÁ DISKOTÉKA – DJ RADKO BOBÁK
Sladkovského/Riegrův sál:
SISA LELKES SKLOVSKÁ & MontySwingBand
GIRLS FROM THE MOON
PARNAS ENSEMBLE
Folklórní soubor LIMBORA s cimbálovou muzikou
Plzeňský MLS – malý lidový soubor
Ľudová hudba Folklórneho súboru STAVBÁR
Folklórny súbor LIPTOV
Cukrárna:
V průběhu večeře hraje KATARÍNA ŠEVČÍKOVÁ (harfa)
Smetanova síň (balkon, 2. patro):
K rautu hraje MOZARTISSIMO QUARTET
Vinárna:
ČESKO-SLOVENSKÁ DISKOTÉKA – DJ RADKO BOBÁK
Plzeňský MLS – malý lidový soubor
Folklórny súbor LIPTOV
Ľudová hudba Folklórneho súboru STAVBÁR
Folklórní soubor LIMBORA s cimbálovou muzikou
Slavnostním večerem provázeli:
ADELA BANÁŠOVÁ a LIBOR BOUČEK
Kulinarie 2017
V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarali vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni, v Cukrárně a nově i v dalších sálech Obecního domu: v Sladkovského sále, v Grégrův sále, v Palackého sále a v Riegrův sále se servírovalo česko-slovenské exkluzivní 6-tichodové menu v netradičním “duet” servisu inspirující se tradicí kulinářství České republiky a Slovenské republiky. V ostatních prostorech, tj. na balkoně bylo občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým jídlem.
Rozsáhlý catering zajišťovala renomovaná Francouzská restaurace Art Nouveau společnosti French-Rest spol. s r.o.
MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU
FLYING BUFFET
Burrata s grilovaným lilkem a cuketou
Špíz z kozího sýra s bylinkami a hroznovým vínem
Uzený úhoř s estragonovým krémem
Mini kornoutek se zaječí paštikou a brusinkami
Pekingská kachna s omáčkou Hoi Sin
***
STUDENÝ PŘEDKRM
Carpaccio z daňka podávané se zauzeným pastinákovým pyré, pastinákovými chipsy a strouhanými kaštany
Krémová paštika z jater perličky s pistáciemi, podávaná s pyré z hrušky marinované v portském víně, nakládané hroznové víno, řapíkatý celer
***
HLAVNÍ CHOD
Na kmíně pečený candát s čerstvým špenátem, pyré z brambor a celeru pečených na mořské soli
Pečená kachní prsíčka s bramborovými noky a bruselskými kapustičkami
***
DEZERT
Tažený makový závin s vanilkovou omáčkou
Krémeš s marinovanými višněmi
***
V ostatních prostorách Obecního domu – Balkon (2. patro) a v době dalšího průběhu večera pro všechny hosty, bylo občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením.
Partneři 2017
Pro partnerské firmy plesu bylo připraveno několik úrovní partnerství.
Děkujeme všem partnerům.