V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarají vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni i v dalších sálech Obecního domu: v Cukrárně, v Sladkovského sále, v Grégrův sále, v Palackého sále a v Riegrův sále se bude servírovat česko-slovenská exkluzivní večeře šesti lahodných pokrmů v 3-chodovém menu v netradičním “duet” servisu inspirující se také mezinárodním kulinářským uměním. V ostatních prostorách, tj. na Balkoně (2. patro) bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým jídlem.
V době dalšího průběhu večera bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením pro všechny hosty. Rozsáhlý catering bude zajišťovat renomovaná  Francouzská restaurace Art Nouveau společnosti French-Rest spol. s r.o. Menu Česko-Slovenského plesu 2019, včetně servírované slavnostní večeře je níže pod fotografií. * 

 

Z Česko-Slovenského plesu /  Foto: Pavel Dvořák ©


 

MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU 2019

Smetanova síň – hlavní sál/sál Cukrárna/Grégrův sál/Palackého sál/Sladkovského sál/Riegrův sál – 3-chodové menu šesti lahodných pokrmů v speciálním “duet” servisu:

STUDENÝ PŘEDKRM

Marinovaný lososovitý pstruh s brokolicovým pyré a s emulzí z pečených citronů
Konfitované rajče v olivovém oleji s pěnou z ricotty, podávané s divokým zeleninovým salátkem a parmezánovými chipsy

***

HLAVNÍ CHOD

Hovězí bourguignon s kořenovou zeleninou, žampionem a s lanýžovým pyré
Pečený norský losos v papilotě se zeleným chřestem a máslovou krustou

***

DEZERT

Tvarohový dortík plněný malinovým želé na kakaové oplatce
Brownies s čokoládovým krémem ze 72% čokolády „Michel Cluizel“

 


 

V ostatních prostorách Obecního domu – Balkon Smetanova síň (2. patro) a v době dalšího průběhu večera pro všechny hosty, bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením:

Flying buffet

Jambon persillé s dýňovým chlebem
Roastbeef s celerovou remuládou
Lososový gravlax s blinou
Merinque z řepy s kozím moussem
Foie gras pěna s brusinkovým želé

***

Studený buffet

Grilovaná krůtí prsa špikovaná sušenou šunkou a rajčaty
Vepřová pečeně se sladkokyselou zeleninou
Drůbeží máslová paštika s kadeřávkem a brusinkami
Marinovaný losos v teriyaki omáčce se sezamem
Řepa s kozím sýrem a piniemi
Masové kuličky s chilli omáčkou a čerstvým koriandrem

***

Salátový buffet

Salát z tarhoně, sušených rajčat, chilli a kuřecího prsa
Salát Caesar
Caprese salát
Salátový bar – rajčata, papriky, okurky, směs salátů, cibule, olivy a sýr včetně doplňků (vinný ocet a olivový olej)

***

Teplý buffet

Hovězí svíčková na smetaně s brusinkami
Kuřecí prsa s parmazánovou omáčkou a pečenými cherry rajčátky a bazalkou
Grilovaná vepřová s provensálskými bylinkami
Grilovaný candát s koprovou omáčkou
Slovenské halušky s brynzou a opečenou slaninou (podáváme zvlášť)
Strapačky se zelím a uzeným masem
Bezvaječné nudle s uzeným tofu a shitake houbami

***

Live station – krájecí masová stanice

Hovězí roastbeef s omáčkou Café de Paris
Dušená vepřová šunka na kosti s výběrem pečiva

***

Přílohy

Šťouchané brambory s pečenou cibulkou
Variace knedlíků – houskové a karlovarské
Dušená rýže
Grilovaná sezónní zelenina

***

Sýry

Výběr českých a slovenských sýrů
Fíková hořčice, hroznové víno
Výběr pečiva

***

Dezerty a ovoce

Bramborové lokše plněné domácími hruškovými povidly
Perník s čokoládou a kokosem
Hruškový závin
Punčová kostka s pekanovými ořechy á la První republika
Berlínský krémeš
Šlehaný pudinkový krém s lesním ovocem
Kaštanové řezy
Sacher dort se šlehačkou
Variace krájeného ovoce 

***

Zmrzlina založená ve zmrzlinovači

Champagne sorbet
Karamelová zmrzlina
Pekanová zmrzlina s medem
Variace ovocných sorbetů

***

Live station Cukrárna

Slivovicová zmrzlina míchaná pomocí suchého ledu, s marinovanými švestkami


 

Nezapomínáme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto připravujeme jako každý rok i brzkou snídani, která bude servírována v prostorách Vinárny Obecního domu kolem 2:00 hodiny, do ukončení programu v 6:00 hodin ráno následujícího dne.

Studený a teplý buffet 

Staročeské variace studených předkrmů – davelští utopenci, selská terina a domácí vepřová tlačenka s hořčičným dresinkem, cibulkou a feferonkou
Výběr českých a slovenských uzenin a sýrů
Nakládaný hermelín
Slovenská kapustnica
Staropražský hovězí guláš s domácím chlebem
Kuřecí soté s rýží 
Výběr pečiva

***

V nabídce nápojů v průběhu celého večera a brzkého rána budou k dispozici nealkoholické studené a teplé nápoje, pivo, vybraná vína a sekty z České republiky, ze Slovenské republiky a ze zahraničí.

Kulinarie

MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU 2019 / foto Pavel Dvořák ©

© Copyright ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o., ART OF WORD s.r.o. a SLOVENSKO-ČESKÁ SPOLEČNOST 2013–2019
Tyto stránky ukládají soubory cookies, které pomáhají k jejich správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. ROZUMÍM