V duchu hesla „To nejlepší z Česka a ze Slovenska“ se o jídlo postarají vybraní dodavatelé s výbornou kvalitou potravin a nápojů. Na stoly ve Smetanově síni, v Cukrárně a nově i v dalších sálech Obecního domu: v Sladkovského sále, v Grégrův sále, v Palackého sále a v Riegrův sále se bude servírovat česko-slovenské exkluzivní 6-tichodové menu v netradičním “duet” servisu inspirující se tradicí kulinářství České republiky a Slovenské republiky. V ostatních prostorech, tj. na balkoně bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým jídlem.
V době dalšího průběhu večera bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením pro všechny hosty. Rozsáhlý catering bude zajišťovat renomovaná  Francouzská restaurace Art Nouveau společnosti French-Rest spol. s r.o. 
* Menu Česko-Slovenského plesu, včetně servírované slavnostní večeře je níže pod fotografií * 

 

                                                  Z Česko-Slovenského plesu 2016 /  Foto: Pavel Dvořák © 2016

 


 

MENU ČESKO-SLOVENSKÉHO PLESU

Smetanova síň – hlavní sál/Cukrárna/Grégrův sál/Palackého sál/Sladkovského sál/Riegrův sál – 6-tichodové menu:

 

FLYING BUFFET
Burrata s grilovaným lilkem a cuketou
Špíz z kozího sýra s bylinkami a hroznovým vínem
Uzený úhoř s estragonovým krémem
Mini kornoutek se zaječí paštikou a brusinkami
Pekingská kachna s omáčkou Hoi Sin
***

STUDENÝ PŘEDKRM
Carpaccio z daňka podávané se zauzeným pastinákovým pyré, pastinákovými chipsy a strouhanými kaštany
Krémová paštika z jater perličky s pistáciemi, podávaná s pyré z hrušky marinované v portském víně, nakládané hroznové víno, řapíkatý celer
***

HLAVNÍ CHOD
Na kmíně pečený candát s čerstvým špenátem, pyré z brambor a celeru pečených na mořské soli
Pečená kachní prsíčka s bramborovými noky a bruselskými kapustičkami
***

DEZERT
Tažený makový závin s vanilkovou omáčkou
Krémeš s marinovanými višněmi
***


Pro milovníky vína uvádíme vinný list pro 6ti chohové menu:
Nabídku připravujeme.

 


 

V ostatních prostorách Obecního domu – Balkon (2. patro) a v době dalšího průběhu večera pro všechny hosty, bude občerstvení řešeno formou bufetových stolů se studeným a teplým občerstvením:

Flying buffet

Burrata s grilovaným lilkem a cuketou
Špíz z kozího sýra s bylinkami a hroznovým vínem
Uzený úhoř s estragonovým krémem
Mini kornoutek se zaječí paštikou a brusinkami
Pekingská kachna s omáčkou Hoi Sin
***

Studený buffet
Pečená krůtí prsa s parmou, šalvějí
Vepřová pečeně se sladkokyselou zeleninou
Kachní paštika s brusinkami
Šunka v petrželovém aspiku s křenovým moussem
Uzená kachní prsíčka s marinovanou hruškou
Řepa s kozím sýrem a piniemi
Zvěřinová terina pečená ve slanině
***

Salátový buffet
Zeleninový bar s doplňky
Jáhlový salát se skořicí, sušené ovoce
Kukuřičný salát se zakysanou smetanou a chilli
Salát Caesar
***

Teplý buffet
Kuřecí paličky s chilli, medem a zázvorem
Konfitovaná kachní stehna
Slovenské halušky s pečenou slaninou a brynzou
Husí játra se špekem, šalotkou a tymiánem
Staropražský hovězí guláš
Grilovaná vepřová panenka na houbách
Pečené filátka ze pstruha na másle a kmíně
***

Live station – krájecí masová stanice
Hovězí roštěnec pečený na hořčici
Grilované paprikové klobásy
Pečená pražská šunka se švestkovou omáčkou, křenem a hořčicí
***

Přílohy
Šťouchané brambory, dušená rýže
Vinné červené zelí s brusinkami, variace knedlíků
Grilovaná sezónní zelenina
***

Sýry
Výběr slovenských a českých sýrů
(hermelín, niva, eidam, ementál, parenica, korbáčik, brynza, oštiepok atd.)
Cibulovo-švestkové chutney, hroznové víno
Výběr pečiva
***

Ovoce a dezerty
Čerstvé krájené ovoce s čokoládovou fontánou
České minidezerty (punčový řez, laskonka, věneček, kremrole atd.)
Švestkový koláč
Tvarohové, makové a povidlové buchty
Linecké koláčky
Tvarohové řezy
Šišky s mákem
Výběr domácích zmrzlin
***

 

Nezapomínáme ani na naše nejvytrvalejší „plesající“, a proto připravujeme jako každý rok i brzkou snídani, která bude servírována v prostorách Vinárny Obecního domu kolem 2:00 hodiny, do ukončení programu v 6:00 hodin ráno následujícího dne.

Studené a teplý buffet 
Výběr českých a slovenských uzenin a sýrů
Sýry marinované v bylinkovém oleji
Prejt
Kapustnica
Staropražský hovězí guláš s domácím chlebem
Kuřecí a vepřové miniřízečky 
Výběr pečiva
***

nabídce nápojů v průběhu celého večera a brzkého rána budou k dispozici nealkoholické studené a teplé nápoje, pivo, vybraná vína a sekty z České republiky, ze Slovenské republiky a ze zahraničí.

Kulinarie Česko-Slovenských plesů 2014–2016 / foto Libor Makrlík © 2014–2015:

© Copyright ČESKO-SLOVENSKÝ PLES s.r.o., ART OF WORD s.r.o. a SLOVENSKO-ČESKÁ SPOLEČNOST 2013–2016
Tyto stránky ukládají soubory cookies, které pomáhají k jejich správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. ROZUMÍM